2015. március 7., szombat

LEE CHILD: Bosszúvágy

A Líra csoporthoz tartozó General Press Kft. évek óta gondozza Lee Child műveit. A Bosszúvágy című regény a tizenkilencedik abban a sorozatban, melynek Jack Reacher a főszereplője.

A tizenkilencedik rész megjelentetése önmagában is szép teljesítmény. Azt is jelzi, hogy az olvasók szeretik, vásárolják, ezért megéri megjelentetni a legfrissebb részeket és újra kiadni a korábbi köteteket. A Bosszúvágy elolvasása előtt arra is kíváncsi voltam, hogy a korábbi részek ismerete szükséges-e történet megértéséhez. Most már tudom, hogy a könyv önállóan is megállja helyét, kerek egészet alkot.

Fülszöveg:
Jack Reacher magányos farkas. Amióta elhagyta a hadsereget, egyedül járja az országot, amíg egyik nap hirdetést nem lát az újságban: ,,Reacher hívja fel Rick Shoemakert." A hadsereg visszavárja... A külügyminisztérium és a CIA az ő segítségére számít.
Egy ismeretlen merénylő ugyanis rálőtt a francia elnökre. Párizsban. Amerikai golyóval. A célpont és az orvlövész közötti távolság pedig olyan nagy, hogy a feladatra alig egy maroknyi ember lehet képes. Az egyikük John Kott, aki épp most szabadult tizenöt évnyi börtön után. És ezt a büntetést egyetlen embernek köszönhette - Jack Reachernek.
Miközben a lehetséges merénylő a G8-as találkozóra tart, hogy beteljesítse küldetését, Reacher a nyomába ered. Üldözőt és üldözöttjét egyetlen dolog hajtja: a bosszúvágy...

Nekem nagyon tetszett ez a regény. Jack Reacher európai kirándulása izgalmasra sikerült. A történet kellően fordulatos, az akciók és a nyomozás egyaránt érdekesek. Nem találkoztam sem unalmas mellékszálakkal, sem a korábbi részek ismeretének hiányában érthetetlen utalásokkal. Nagyon élveztem, ahogy a szerző játszott a sztereotípiákkal. A történetben lévő csavarok végül logikus egésszé álltak össze. Minden mozaikkocka a helyére került. A könyv remek kikapcsolódást nyújt, ezért is ajánlom azoknak is, akik szeretik a krimiket, de még nem olvastak Lee Child regényt.

A regény nyomtatott és elektronikus változatban egyaránt kapható.

Lee Child, eredeti nevén Jim Grant Coventryben született 1954. október 29-én. Angol író, de New York államban él feleségével. Első regénye az Elvarázsolt dollárok (Killing Floor) megnyerte az Anthony Award Legjobb első regény díját. Lee Child minden regénye egy egykori amerikai katonai rendész, Jack Reacher kalandjait követi nyomon az Egyesült Államokban.

Adatok
  • Fordította: Gieler Gyöngyi
  • Megjelenés ideje: 2015. február 23.
  • ISBN: 9789636437343
  • Oldalszám: 328 oldal
  • Méret: 30 x 197 x 137
  • Ára: 3290 Ft