2016. október 22., szombat

Vince Flynn - Kyle Mills: A túlélő

A General Press Kiadó kínálatában jelent meg a legújabb Mitch Rapp történet, „A Túlélő „című regény. A korábbi Mitch Rapp történeteket Vince Flynn írta, azonban súlyos betegsége miatt A túlélőt már Kyle Mills fejezte be.
Nekem ez a könyv volt az első Vince Flynn regényem. Ebben a kötetben találkoztam először Mitch Rapp CIA ügynökkel. Gyakorlatilag semmilyen előzetes információm nem volt, még azt sem tudtam, hogy egy sorozat része. Egyszerűen tetszett a borító és kíváncsivá tett a fülszöveg.
Nem tudom, a regényben pontosan mennyi volt Vince Flynn és mennyi Kyle Mills munkássága, de az biztos, hogy ez a könyv kellően izgalmas, nem érzékeltem benne „törést”, remekül egyben van, szinte olvastatta magát. A politikai hatalmi játszmák, a kémek rejtélyes világa és a nyomozás izgalma olyan remek regénnyé állt össze, amely remek szórakozást és kikapcsolódást nyújtott. Sőt ez a könyv arra is rávett, hogy az antikváriumok és könyvesboltok kínálatát átkutatva a korábbi Vince Flynn regényeket is elhelyezzem az olvasásra váró könyvek polcán.
Szerintem a regény önmagában is értelmes, kerek egész. Volt ugyan néhány utalás a múltra, de egyetlen olyan rész sem volt, ami a korábbi kötetek ismerete nélkül érthetetlen lett volna. Szerintem, aki szereti a kémek világába elkalauzoló történeteket hozzám hasonlóan, akár ezzel a regénnyel is kezdheti az ismerkedést Mitch Rapp CIA ügynökkel.
Fülszöveg
Vajon képes valaki a síron túlról nemzetközi bonyodalmakat okozni, hogy tönkretegye a CIA igazgatóját és annak legbelsőbb körét? Ha igen, akkor az csak Joe Rickman, a volt afganisztáni titkos ügynök lehet. Bosszúja kegyetlen és ördögi: halála után a megbízottjai rendszeres időközönként bizalmas információkat szivárogtatnak ki, amelyek leleplezik és veszélybe sodorják a Cég kémhálózatának legértékesebb tagjait.
Irene Kennedy, a CIA igazgatója és legendás ügynöke, Mitch Rapp számára megkezdődik a versenyfutás a pakisztáni titkosszolgálattal. A szálak ugyanis kisvártatva a Közel-Keletre vezetnek, ahol egy bonyolult hatalmi játszma szereplői is beleszólnak az események alakulásába. Ráadásul az amerikai kémelhárításnak igyekeznie kell, hogy ki ne fusson az időből. A hóborította orosz sztyeppe egyik eldugott szegletében ugyanis egy titokzatos informatikus készen áll arra, hogy folytassa Rickman tervének megvalósítását…
A feszes ütemű, izgalmas fordulatokban bővelkedő regényben Mitch Rapp nem kisebb kihívással néz szembe, mint hogy megmentse Amerikát – és vele együtt az egész nyugati világot.

Adatok
  • Kiadó: General Press Kft.
  • Oldalszám: 360 oldal
  • Megjelenés: 2016. szeptember 12.
  • Méret: 197 mm x 137 mm
  • Kötés: Kartonált
  • ISBN: 9789636439095