2021. november 11., csütörtök

Elindult a Határtalanul Középiskolai Vetélkedő 2021/2022

 A korábbi évek hatalmas sikere után ismét elindítottuk az idei tanév Határtalanul Nagy Középiskolai Vetélkedőjét. Töltsétek ki az izgalmas tesztet, az összetartozás jegyében alkossatok virtuális kapcsolatokat, és próbáljátok meg megnyerni az egymillió forint osztálypénzt a nagydöntőben!

A több fordulós vetélkedősorozat végén a nagydöntőbe jutott osztályok felkészítő tanárait is 100 ezer forintos ösztöndíjjal jutalmazzuk. Ezen kívül a vetélkedő során több mint 1000 egyéb nyereményt is kiosztanak a szervezők a résztvevők között.

https://hatartalanul.net/hatartalanul-kozepiskolai-vetelkedo-2021-2022/

Három tudományos kötet jelent meg az emlékévekhez kapcsolódva

Az elmúlt időszak három emlékévéhez, Mátyás királyhoz, II. Rákóczi Ferenchez és Szent Lászlóhoz kapcsolódó kötetek jelentek meg a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. gondozásában. “Célunk volt, hogy az emlékévekben tartott rendezvények, konferenciák mellett maradandó lenyomatot hagyjunk az utókor számára. A könyvsorozattal mintegy olyan családi relikviákat adunk ki, amelyek generációkról generációkra adódnak” – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a kötetek ünnepélyes budapesti bemutatóján.

https://bgazrt.hu/harom-tudomanyos-kotet-jelent-meg-az-emlekevekhez-kapcsolodva/