2017. április 26., szerda

Fiatalkorúak raboltak kiskorúaktól Budapesten, vádat emeltek ellenük

 - Két fiatalkorú kiskorúaktól rabolt többször Budapesten, a legfiatalabb áldozat egy 10 éves fiú volt, az ügyészség javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt - közölte Ibolya Tibor, a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

    A két fiatalkorú az elkövetéskor 12, illetve 13 éves volt - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
    A vádirat szerint a fiatalkorú elkövetők egyike - az akkor 13 éves fiú - még 2016. március 27-én a déli órákban a III. kerületben az utcán pénzt követelt egy 10 éves iskolatársától, többször megütötte és megrúgta, a zsebéből ki akarta venni ezer forintját. A megtámadott fiú azonban ezt nem hagyta, kiabálni kezdett, amire a járókelők felfigyeltek és a segítségére siettek, ezért a fiatalkorú támadó elmenekült.
    Két hónappal később, 2016. május 19-én a két fiatalkorú vádlott együtt rabolt ki egy 12 éves fiút a XI. kerületben. A sértett a fenyegetés és bántalmazás hatására átadta a mobiltelefonját és a BKV-bérletét.
    A fiatalabb elkövető 2016. július 1-jén a IX. kerületben szintén egy kiskorút támadott meg a telefonjáért. Dulakodás alakult ki közöttük, a vádlott elővett egy bicskát, amivel a sértett egyik ujját megszúrta.
    Az I. és XII. kerületi ügyészség több rendbeli - egy esetben felfegyverkezve elkövetett - rablás bűntette miatt emelt vádat az ügyben, és a fiatalkorú elkövetők életkorára tekintettel - a rájuk vonatkozó szabályok szerint - javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt a vádiratban - olvasható az ügyészségi közleményben.


MTI 2017. április 26., szerda 11:19

Photographer:Gaelle Marcel