2021. január 9., szombat

Emmi: nincs változás a középfokú felvételik menetében

 - Nincs változás a középfokú felvételik menetében, az írásbeli vizsgák az eredeti időpontban, személyes jelenléttel történnek - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel.

    A minisztérium a Demokratikus Koalíció közleményére reagált, amelyben az ellenzéki párt arra szólította fel a kormányt, hogy mielőbb tájékoztassa a szülőket a középiskolai felvételik menetéről.

    Az Emmi kiemelte: az Oktatási Hivatal honlapján hetek óta olvasható a középfokú felvételivel kapcsolatos részletes tájékoztató.

    "A hírhamisításban élenjáró ellenzék ismét bizonyította, hogy nem erőssége a nyilvános, hiteles forrásokból történő tájékozódás" - írták.

    Tudatták, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere már december elején rendelkezett második pótnap kijelöléséről is arra az esetre, ha valaki betegség vagy karantén miatt nem tud részt venni a vizsgán.

    Az írásbeli felvételiket az érettségi írásbeli vizsgákon alkalmazott és bevált biztonsági előírások és járványügyi szabályok szigorú betartása mellett tartják meg, a távolságtartásért az előző évekhez képest jóval több, 535 helyszínen. A középiskolába jelentkezők száma együttesen mintegy 75 ezer - olvasható a közleményben.

 

MTI 2021. január 8., péntek 16:21