2017. november 15., szerda

Lee Child: A nevem: Jack Reacher

A General Press Könyvkiadó egymás után jelenteti meg Lee Child regényeit. A regények emblematikus hőse Jack Reacher az örökké úton lévő vándor, az egykori katonai rendész, a remek logikájú, keményöklű, kávéfüggő igazságosztó.
Nemrég beszélgettem egy barátommal. Szóba kerültek a Jack Reacher könyvek is. Én lelkesen dicsértem őket, barátom kötekedve megjegyezte, hogy ugyan ki vágna neki egy több mint húsz részes sorozatnak. Tisztáztuk, hogy Lee Child regényeiben a főszereplő a közös, de igazából nem lineáris, egymásra épülő sorozat. Persze rögtön jött a kérdés, melyik regénnyel érdemes kezdeni az ismerkedést. Akkor azt válaszoltam, hogy bármelyikkel. Child megbízhatóan magas színvonalon dolgozik. Nyilván vannak téma- és stílusbeli különbségek, de alapvetően mindegyik kötet jó választás.
Ma a huszonkettedik Jack Reacher kötetet javasolnám sorozatkezdő, ismerkedő olvasmánynak. A nevem: Jack Reacher című kötet tizenkét Reacher novellát tartalmaz. A gyerekkori történettől kezdve a katona időkön keresztül a vándor korszakig. Remek összeállítás annak bemutatására, hogy milyen sokszínűek és érdekesek Lee Child regényei. Éppen ezért tökéletes kezdő kötet az ismerkedéshez, és üde színfolt a rajongók számára. Érdemes elolvasni!

Fülszöveg:
Jack Reacher egy isten háta mögötti maine-i kisváros főterén áll, ahol szemtanúja lesz, ahogy egy fiatal férfi letépi egy arra sétáló lány válláról a táskát, és elmenekül. És éppen felé tart. Mit tehet egy rendes állampolgár, aki pont jó időben van jó helyen? A válasz, legalábbis Jack Reacher számára, egyértelmű: feltartóztatja a tolvajt, amíg a rendőrök a helyszínre nem érnek. Ezzel azonban olyasmibe keveredik, amiből nem is lesz olyan egyszerű kikászálódnia. Vajon véletlenül sétált arra a lány? Alkalom szülte a tolvajt, vagy az egész jelenetet megrendezték? És mi volt a táskában?
Mindezekre a kérdésekre választ kaphat az olvasó az Időtényező című írásból, amely egyike annak a tizenkét novellának, amelyeket közreadunk ebben a gyűjteményben. Jack Reacher újabb és újabb kalandokba keveredik a földgolyó számtalan pontján: New Yorkban, Okinaván, egy Cambridge felé tartó autóúton, az amerikai Délen… amerre épp viszi az útja. Nem számít, merre jár – csomagok és célállomás nélkül –, a baj mindig rátalál.

Adatok
  • Megjelenés: október 26.
  • Ár: 3690 Ft
  • Formátum: 137 × 197 mm
  • Kötés: füles kartonált
  • Terjedelem: 352 oldal
  • ISBN: 9789634520795