2017. október 19., csütörtök

NMHH-elnök: az okoseszközök használatára fel kell készíteni a diákokat

- Az okoseszközök akkor igazán hasznosak, ha okos emberek használják ezeket, okos dolgokra; ehhez arra van szükség, hogy a fiatalok már tanulmányaik során elsajátítsák ezek használatát - hangsúlyozta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) médiaműhelyének csütörtöki átadóján.

    Karas Monika megjegyezte, a hatóság támogatásával korábban négy vidéki és öt fővárosi egyetemen hoztak létre ilyen központot, ahol a diákok olyan minőségi és naprakész tudást szerezhetnek, amellyel kielégíthetik a nagy reklámügynökségek, filmstúdiók, médiumok igényeit.
    Mint mondta, az online eszközök mindennapjaink szerves részévé váltak, gyakran meghatározzák, miként vélekedünk a világról, és az egyetemeken is mind népszerűbbek azok a szakirányú képzések, amelyek az okoseszközökkel, a hírközlés egy egészen új területével foglalkoznak.  
    Karas Monika a mintegy 13 millió forintból megvalósult fejlesztéssel kapcsolatban hangsúlyozta: cél, hogy érdemben hozzá tudjunk járulni a jövő szakembergárdájának képzéséhez, hiszen a főként technika függő szakokon létkérdés, hogy a diákok naprakész tudást szerezve lépést tudjanak tartani a fejlődéssel.
    Józsa János, az intézmény rektora az eseményen azt emelte ki: a most átadott műhely tovább emeli kiválósági képzőhelyük oktatási színvonalát, ez a képességek mellett az elméleti és a gyakorlati tudás fejlesztésére is összpontosít, utóbbi megszerzésének egyik fontos eszköze pedig a műhelymunka.
    Alapfilozófiájukként említette, hogy mindig is együttműködésre törekedtek az egyetemen kívüli világgal, legyen szó kormányzati, nem kormányzati szervekről vagy a gazdasági élet szereplőiről.


MTI 2017. október 19., csütörtök 12:54