2017. március 30., csütörtök

Megtartotta első ülését az Országos Diáktanács

Az Országos Diákparlamenten megalakult Országos Diáktanács 2017. március 30-án, csütörtökön megtartotta első ülését az Emberi Erőforrások Minisztériumában. Az ülésen elfogadták a szervezet működési kereteit szabályozó ügyrendet, és egyeztettek a következő időszak feladatairól.
A megbeszélés szünetében sajtótájékoztatóra is sor került.
    Sipos Imre, a pedagógusképzés, a pedagógus-továbbképzés és a köznevelési ágazati-szakmai stratégiák fejlesztésével kapcsolatos feladatok koordinációjáért felelős miniszteri biztos az előzményekről szólva elmondta, az Országos Diákparlament ülését február elején tartották Székesfehérváron, ahol döntöttek a diáktanács felállításáról, és megválasztották a 19 megyei és két budapesti küldöttet.
    Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára úgy fogalmazott, fontos mérföldkőhöz érkeztek, mert ezentúl nemcsak kétévente, a diákparlamentek alkalmával képviselhetik érdekeiket a diákok, hanem folyamatosan, az ő kérésüknek megfelelően biztosítják majd a szervezet működését.
    Baranyai Marcell, Zala megye képviselője elmondta, a tanács feladata mindenekelőtt az érdekképviselet, amelynek - véleménye szerint - maradéktalanul meg tudnak felelni, mivel a delegáltak különböző intézményekből jönnek, és még kollégisták is vannak közöttük.


Forrás: MTI, DKA